Pečená zelenina s eidamem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 181 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 1.8 mg
- Draslík 380.1 mg
- Vláknina 9273.3 mg
- Vitamín A 9273.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme si kedlubny, oškrábeme si mrkve, cuketu nakrájíme na plátky a vše uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou měkkou zeleninu dáme do pekáčku vymazaného olejem a přidáme nakrájenou cibuli, cherry rajčata, 2 stroužky utřeného česneku, pepř a sůl a povrch posypeme nastrouhaným eidamem. Zeleninu dáme do trouby péct na 170˚C asi tak na 15 minut, až je sýr dozlatova zapečený.