Losos s bylinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 13 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 113 mg
- Draslík 748.6 mg
- Vláknina 298.5 mg
- Vitamín A 298.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z lososa zbavíme kůže a vložíme je do pekáčku vytřeného lžící másla spolu s šalotkou, přilijeme bílé víno, přikryjeme a dusíme v troubě asi tak 9 minut při 180˚C.
-
2
Pak šťávu slijeme do menšího rendlíku a vaříme tak dlouho, až se šťáva vyvaří na zhruba polovinu svého množství a postupně na mírném plameni přidáme máslo, aby omáčka zhoustla, potom přisypeme polovinu pažitky a bazalky. Omáčku nalijeme na talíře, dáme na ni filety z lososa a zbytkem pažitky a bazalky jej posypeme.