Losos s bylinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 800 g Losos - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 113 mg
  • Draslík 748.6 mg
  • Vláknina 298.5 mg
  • Vitamín A 298.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z lososa zbavíme kůže a vložíme je do pekáčku vytřeného lžící másla spolu s šalotkou, přilijeme bílé víno, přikryjeme a dusíme v troubě asi tak 9 minut při 180˚C.

  • 2

    Pak šťávu slijeme do menšího rendlíku a vaříme tak dlouho, až se šťáva vyvaří na zhruba polovinu svého množství a postupně na mírném plameni přidáme máslo, aby omáčka zhoustla, potom přisypeme polovinu pažitky a bazalky. Omáčku nalijeme na talíře, dáme na ni filety z lososa a zbytkem pažitky a bazalky jej posypeme.

Komentáře k receptu