Jehněčí kýta s rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 2 hrnek Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 543 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 136.8 mg
  • Draslík 727.6 mg
  • Vláknina 499.6 mg
  • Vitamín A 499.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 8.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme si ve velkém hrnci máslo s olejem a vložíme omytou jehněčí kýtu s česnekem a většinou rozmarýnu. Necháme maso zhnědnout, osolíme ho, opepříme a vlijeme jeden a půl hrnku bílého vína a přivedeme k varu a dusíme 60 minut, dokud maso není měkké. Během vaření kýtu asi třikrát obrátíme.

  • 2

    Když je kýta měkká, vyndáme jí z hrnce, položíme na ni snítky zbylého rozmarýnu, z hrnce odlijeme přebytečný tuk, přidáme do něj zbytek bílého vína a šťávu za občasného míchání povaříme a podáváme zvlášť k jehněčímu masu.

Komentáře k receptu