Jehněčí kýta s rozmarýnem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 54 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 136.8 mg
- Draslík 727.6 mg
- Vláknina 499.6 mg
- Vitamín A 499.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 8.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpálíme si ve velkém hrnci máslo s olejem a vložíme omytou jehněčí kýtu s česnekem a většinou rozmarýnu. Necháme maso zhnědnout, osolíme ho, opepříme a vlijeme jeden a půl hrnku bílého vína a přivedeme k varu a dusíme 60 minut, dokud maso není měkké. Během vaření kýtu asi třikrát obrátíme.
-
2
Když je kýta měkká, vyndáme jí z hrnce, položíme na ni snítky zbylého rozmarýnu, z hrnce odlijeme přebytečný tuk, přidáme do něj zbytek bílého vína a šťávu za občasného míchání povaříme a podáváme zvlášť k jehněčímu masu.