Pavézky s javorovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 695 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 250.5 mg
  • Draslík 365.5 mg
  • Vláknina 9400 mg
  • Vitamín A 9400 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 565.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme vejce s mlékem, smetanou, vanilkovou trestí a cukrem. Do směsi položíme krajíčky toastového chleba.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém másle postupně opékáme připravený chléb po každé straně asi 2 minuty dozlatova. Vyjmeme na nahřátý talíř a uchováme na teplém místě.

  • 3

    Hotové toasty rozkrojíme na trojúhelníky a rozdělíme na talíře. Pokapeme javorovým sirupem a ihned podáváme.

  • 4

    Každou porci doplníme kopečkem jogurtu.

Komentáře k receptu