Treska na šalvěji

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Treska mražená
  • 150 ml Olej olivový
  • 120 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 106.5 mg
  • Vláknina 5047.8 mg
  • Vitamín A 5047.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce si smícháme citronovou šťávu s na jemno nasekanou šalvějí a pomalu do ní přilijeme olivový olej. Osolíme a opepříme. Tresky osušíme papírovou utěrkou a složíme je vedle sebe do skleněné nebo keramické zapékací mísy. Zalijeme je marinádou a necháme několik hodin, nebo i přes noc marinovat.

  • 2

    Před tepelnou úpravou tresky zabalíme do alobalu a grilujeme asi 15 minut. Když jsou tresky hotové (maso by se mělo rozpadat na kousky), rozdělíme je na talíře a polijeme vypečenou šťávou. Každou tresku ozdobíme plátkem citronu a podáváme.

Komentáře k receptu