Treska na šalvěji
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 39 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 56 mg
- Draslík 106.5 mg
- Vláknina 5047.8 mg
- Vitamín A 5047.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce si smícháme citronovou šťávu s na jemno nasekanou šalvějí a pomalu do ní přilijeme olivový olej. Osolíme a opepříme. Tresky osušíme papírovou utěrkou a složíme je vedle sebe do skleněné nebo keramické zapékací mísy. Zalijeme je marinádou a necháme několik hodin, nebo i přes noc marinovat.
-
2
Před tepelnou úpravou tresky zabalíme do alobalu a grilujeme asi 15 minut. Když jsou tresky hotové (maso by se mělo rozpadat na kousky), rozdělíme je na talíře a polijeme vypečenou šťávou. Každou tresku ozdobíme plátkem citronu a podáváme.