Marmeláda rajčatová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 108 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 118.5 mg
- Vláknina 1200 mg
- Vitamín A 1200 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrojíme, vyndáme jádřince a zbytek nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, zakápneme vanilkovou esencí a povaříme 6 minut. Přisypeme želírovací cukr, povaříme asi 4-5 minut, zhoustlou marmeládu odstavíme a necháme pár minut odpočívat. Potom marmeládou naplníme spařené sklenice, uzavřeme víčky a dáme vychladnout.