Krém jako náplň do moučníků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Sirup Monin - vanilkový
  • 16 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 702.3 mg
  • Draslík 52.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kovové míse rozkvedláme žloutky, přilijeme sirup a metlou šleháme, zároveň pomalu zahříváme. Jakmile hmota začne tuhnout, stáhneme ji z ohně a stále šleháme až do vychladnutí.

  • 2

    Do vychladlé hmoty přimícháme ručně vyšlehanou smetanu.

  • 3

    Podle druhu sirupu používáme pěnu jako náplň do moučníků ovocných, čokoládových nebo zmrzlinových.

Komentáře k receptu