Brambory dušené s jablky a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 421 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 1005.5 mg
  • Vláknina 17920.9 mg
  • Vitamín A 17920.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Očištěný pórek nakrájíme na silnější kolečka, oloupané brambory nakrájíme na kostky.

  • 2

    V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme jablka, pórek, brambory a vše krátce osmahneme. Přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.

  • 3

    Nakonec přilijeme smetanu a bez pokličky necháme jen přejít varem. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.

  • 4

    Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu