Brambory dušené s jablky a pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 11 g
- Sodík 421 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 1005.5 mg
- Vláknina 17920.9 mg
- Vitamín A 17920.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Očištěný pórek nakrájíme na silnější kolečka, oloupané brambory nakrájíme na kostky.
-
2
V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme jablka, pórek, brambory a vše krátce osmahneme. Přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
-
3
Nakonec přilijeme smetanu a bez pokličky necháme jen přejít varem. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
-
4
Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.