Brambory s bylinkovým krémem
Suroviny
- 1000 g Brambory rané
- 300 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 14 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 30 mg
- Vláknina 6842.8 mg
- Vitamín A 6842.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 83 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory dobře omyjeme a vaříme ve slupce v osolené vodě asi 25 minut pod pokličkou.
-
2
V kastrůlku zvolna rozehřejeme smetanu s máslem. Vmícháme omyté, nasekané bylinky a omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.
-
3
Brambory odstavíme z plotny, scedíme a necháme chvíli stát. Podáváme s bylinkovým krémem.