Vinná hořčičná omáčka
Suroviny
- 200 ml Víno bílé
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Petržel - nať
- 6 ks Pepř černý celý
- 1 ks Kerblík
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 12 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 12.9 mg
- Draslík 921.8 mg
- Vláknina 33877 mg
- Vitamín A 33877 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bylinky a cibuli nasekáme a společně podusíme na rozehřátém másle. Poté přidáme bílé víno a zeleninový vývar a zvolna asi 10minut provaříme.
-
2
Vmícháme drcený pepř, hořčici, kari koření a limetovou šťávu a zahustíme základní světlou omáčkou. Dochutíme solí a pepřem.
-
3
Omáčka je vhodná zejména k paštikám.