Kaparová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 16 g
- Sodík 800 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 205.6 mg
- Vláknina 1595.8 mg
- Vitamín A 1595.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku nasekáme a na rozehřátém másle podusíme. Kapary necháme okapat a přidáme k cibuli. Přilijeme vinný ocet, vývar a zvolna asi 20min provaříme.
-
2
Přimícháme nasekané bylinky, smetanu a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a pepřem.
-
3
Omáčka je vhodná k masu.