Zapékané šťouchané brambory s kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 8 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 1435.1 mg
- Vláknina 15591 mg
- Vitamín A 15591 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 176.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy. Kapustu nakrájíme na nudličky.
-
2
Brambory zalijeme vodou a dáme vařit. Uvedeme k varu a vaříme 14 minut. Kapustu přendáme do druhého hrnce, zalijeme vroucí vodou a vaříme 6 minut. Poté slijeme a necháme dobře okapat. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme citronovou šťávu a třetinu másla. Vmícháme sůl, pepř, kmín a sekaný koriandr. Na závěr vmícháme kapustu. Vše dobře promícháme a přendáme na pánev s rozpáleným zbytkem másla. Kaši upěchujeme a opékáme do zezlátnutí. Poté i s pánví přendáme do trouby a pečeme při 220 °C 20 minut. Upečený pokrm rozkrájíme na menší kousky a servírujeme teplé.