Mořský úhoř se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 40 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 264 mg
- Draslík 820.2 mg
- Vláknina 6088.4 mg
- Vitamín A 6088.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 9.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořského úhoře nakrájeného na podkovy omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Porce vložíme do zapékací mísy, potřeme rozpuštěným máslem a přikryjeme alobalem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
2
Očištěný pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 8 cm. Vaříme je v osolené vodě 8 minut, vyjmeme a necháme okapat. Potom pórek překrojíme podélně na čtvrtky.
-
3
Na nahřáté talíře rozložíme pórek a navrch upravíme pečené úhoří podkovy. Maso pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanými ořechy. Ozdobíme očištěnou, na kostičky nakrájenou paprikou.
-
4
Vhodnou přílohou jsou pečené pusinky z bramborové kaše.