Mořský úhoř se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 400 g Pórek
  • 800 g Úhoř mořský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 264 mg
  • Draslík 820.2 mg
  • Vláknina 6088.4 mg
  • Vitamín A 6088.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 9.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořského úhoře nakrájeného na podkovy omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Porce vložíme do zapékací mísy, potřeme rozpuštěným máslem a přikryjeme alobalem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 2

    Očištěný pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 8 cm. Vaříme je v osolené vodě 8 minut, vyjmeme a necháme okapat. Potom pórek překrojíme podélně na čtvrtky.

  • 3

    Na nahřáté talíře rozložíme pórek a navrch upravíme pečené úhoří podkovy. Maso pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekanými ořechy. Ozdobíme očištěnou, na kostičky nakrájenou paprikou.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou pečené pusinky z bramborové kaše.

Komentáře k receptu