Cukroví z jedlých kaštanů a sladkých brambor
Suroviny
- 450 g Brambory sladké (Batáty)
- 200 g Kaštany jedlé
- 2 kávová lžička Marmeláda meruňková
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Voda z pomerančových květů
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 špetka Potravinářská barva
- 1 hrnek Cukr krupice
- 5 polévková lžíce Mouka rýžová
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 3 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 123.4 mg
- Draslík 370.4 mg
- Vláknina 2270 mg
- Vitamín A 2270 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sladké brambory nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a vaříme 20-25min, dokud nezměknou. Poté je scedíme, vrátíme zpět do hrnce a důkladně rozmačkáme.
-
2
Žloutky vložíme do mísy, přidáme cukr, vodu, mouku a vodu z pomerančových květů. Nakonec vmícháme batátové pyré a povaříme cca 3-4min za stálého míchání ve vodní lázni. Těsto vyklopíme na plech a necháme vychladnout. Z těsta pak odebíráme postupně po dvou lžičkách. Toto množství dáme do navlhčeného kapesníku a vytvarujeme kuličky.
-
3
Kaštany scedíme, důkladně omyjeme, osušíme a obalíme v cukru. Kuličky ze sladkých brambor dozdobíme kapkou marmelády, kterou potravinářským barvivem obarvíme dočervena.