Zapékané hovězí na zelenině
Suroviny
- 20 g Ořechy vlašské
- 210 g Smetana 33% (šlehačka)
- 200 g Sádlo škvařené
- 800 g Hovězí maso zadní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 kávová lžička Majoránka
- 2 kávová lžička Muškátový květ
- 2 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 7 ks Vejce slepičí
- 4 ks Paprika zelená
- 5 stroužek Česnek
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 49 g
- Sodík 670 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 332 mg
- Draslík 855.9 mg
- Vláknina 4541.8 mg
- Vitamín A 4541.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostky nakrájené maso na sádle a cibuli dobře osmažíme, podlijeme vývarem, dusíme do měkka. Rajčata a papriku nakrájíme na proužky, česnek na kolečka, ořechy posekáme nadrobno, muškátový květ, pepř, to všechno přidáme k masu a pod policí necháme dusit.
-
2
Mezitím připravíme nasekaná vařená vajíčka, nasekanou petrželku, sundáme poklici a vmícháme do masa. Zalijeme smetanou, posypeme majoránkou, necháme ještě chvilku zapéct.
-
3
Hotové maso ještě nakonec dochutíme solí.