Kokosový vývar s nudlemi, kuřecím masem a krevetami
Suroviny
- 340 g Krevety tygří - loupané
- 340 g Nudle rýžové
- 230 g Kuřecí maso vařené
- 230 g Fazolové výhonky
- 40 ml Olej rostlinný
- 400 ml Mléko kokosové
- 500 ml Voda z pomerančových květů
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 2 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Zázvor celý
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Citronová tráva
- 4 ks Oříšky makadamové
- 1 hrst Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 6 hrnek Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Koriandr celý
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1288 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 69 g
- Sodík 1161 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 167.3 mg
- Draslík 963.7 mg
- Vláknina 15014.1 mg
- Vitamín A 15014.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýžové nudle namočíme do studené vody. Cibuli rozkrojíme na čtvrtiny a rozemeleme ji v mixéru společně s nakrájeným zázvorem, česnekem, oříšky, nakrájenými chilli papričkami bez semínek, citronovou trávou a mletou kurkumou. Koriandrová semena nasucho opražíme, rozemeleme na hrubší prášek a přidáme k vzniklé směsi.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nejprve směs koření. Přilijeme kokosové mléko, vývar, ochutíme solí (1/4 lžička) a pepřem. Polévku cca 5-10 min povaříme.
-
3
Mezitím scedíme rýžové nudle a cca 2 min je povaříme v osolené vodě (1/4 lžička sůl). Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do polévky přihodíme vařené krevety a necháme 1 - 2 min prohřát.
-
4
Na přílohu uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, jarní cibulku nasekáme nadrobno a cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji. Při podávání nabereme vždy porci nudlí, zalijeme polévkou, přidáme vejce, maso, fazolové výhonky, posypeme osmaženou cibulí a jarní cibulkou.