Pikantní kokosový salát s papájou a krevetami
Suroviny
- 230 g Krevety tygří - loupané
- 120 g Salát ledový
- 110 g Zelí čínské
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
- 2 kávová lžička Omáčka rybí
- 1 ks Rajčata
- 3 ks Cibulka jarní
- 2 ks Papaya
- 1 ks Limetka
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 6 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Kokosový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 12 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 60.4 mg
- Draslík 887 mg
- Vláknina 12772.2 mg
- Vitamín A 12772.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 178.4 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme zálivku. Do sklenice s víčkem nalijeme kokosový krém, přilijeme vařící vodu, rostlinný olej a šťávu vymačkanou z limetky. Přidáme chilli omáčku, rybí omáčku, cukr a nahrubo nakrájený koriandr. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme, necháme odstát při pokojové teplotě.
-
2
Mezitím vložíme krevety do hrnce, zalijeme horkou vodou, přivedeme k varu, povaříme cca 2 minuty. Vyjmeme, necháme okapat. Každou papáju rozkrojíme podélně napůl a odstraníme černá semínka a slupku. Dužinu nakrájíme na kousky. Salát a zelí omyjeme, osušíme, natrháme do mísy. Navrch dáme na větší kousky pokrájené rajče a nasekanou jarní cibulku, přidáme krevety, přelijeme zálivkou a podáváme.