Zeleninový salát s kokosovo-mátovou zálivkou
Suroviny
- 115 g Fazolové lusky zelené
- 115 g Hrachové lusky
- 115 g Zelí čínské
- 115 g Fazolové výhonky
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Omáčka rybí
- 0.25 ks Salát ledový
- 1 ks Limetka
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 ks Chilli paprička zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Kokosový krém
- 2 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 7 g
- Sodík 188 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 347.5 mg
- Vláknina 6405.7 mg
- Vitamín A 6405.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Cca 4 minuty v ní spaříme rozkrojené hrachové a fazolové lusky společně s oloupanou a na plátky nakrájenou okurkou. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
-
2
Mezitím připravíme zálivku. V hmoždíři utřeme rozmačkaný česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a cukr. Poté přidáme kokosový krém, vařící vodu, rybí omáčku, olej, šťávu vymačkanou z limetky a nakrájenou mátu. Důkladně promícháme.
-
3
Zelí nakrouháme nahrubo a společně s fazolovými výhonky a spařenou zeleninou naaranžujeme do košíku vyloženého salátovými listy. Zálivku podáváme v misce zvlášť.