Zeleninový salát s kokosovo-mátovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Fazolové lusky zelené
  • 115 g Hrachové lusky
  • 115 g Zelí čínské
  • 115 g Fazolové výhonky
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Omáčka rybí
  • 0.25 ks Salát ledový
  • 1 ks Limetka
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 ks Chilli paprička zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Kokosový krém
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 347.5 mg
  • Vláknina 6405.7 mg
  • Vitamín A 6405.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Cca 4 minuty v ní spaříme rozkrojené hrachové a fazolové lusky společně s oloupanou a na plátky nakrájenou okurkou. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

  • 2

    Mezitím připravíme zálivku. V hmoždíři utřeme rozmačkaný česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a cukr. Poté přidáme kokosový krém, vařící vodu, rybí omáčku, olej, šťávu vymačkanou z limetky a nakrájenou mátu. Důkladně promícháme.

  • 3

    Zelí nakrouháme nahrubo a společně s fazolovými výhonky a spařenou zeleninou naaranžujeme do košíku vyloženého salátovými listy. Zálivku podáváme v misce zvlášť.

Komentáře k receptu