Solené vepřové maso s hráškovým pyré
Suroviny
- 120 g Cibule
- 500 g Hrášek
- 100 g Máslo čerstvé
- 210 g Mrkev kořen
- 300 g Pórek
- 4 g Petržel - nať
- 4 g Bobkový list
- 2 g Nové koření celé
- 2000 g Vepřová plec
- 1 g Hřebíček
- 2 g Pepř černý celý
- 4 g Tymián čerstvý
- 30 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1662 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 246 g
- Sodík 472 mg
- Bílkoviny 93 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 393.3 mg
- Draslík 1973.6 mg
- Vláknina 21212.2 mg
- Vitamín A 21212.2 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách nasypeme do hrnce, zalijeme 1 l vody, osolíme a uvedeme k varu.
-
2
Přidáme bobkový list a tymián. Vaříme 60 minut.
-
3
Uvařený hrách rozmixujeme, přidáme smetanu, máslo a dobře promícháme, osolíme a opepříme.
-
4
Maso dáme do hrnce, zalijeme 4 l vody, přidáme zbylé koření a zeleninu a uvedeme k varu. Vaříme 120 minut.
-
5
Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a servírujeme s hrachovým pyré.