Solené vepřové maso s hráškovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 215 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 500 g Hrášek
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 210 g Mrkev kořen
  • 300 g Pórek
  • 4 g Petržel - nať
  • 4 g Bobkový list
  • 2 g Nové koření celé
  • 2000 g Vepřová plec
  • 1 g Hřebíček
  • 2 g Pepř černý celý
  • 4 g Tymián čerstvý
  • 30 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1662 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 246 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 93 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 393.3 mg
  • Draslík 1973.6 mg
  • Vláknina 21212.2 mg
  • Vitamín A 21212.2 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách nasypeme do hrnce, zalijeme 1 l vody, osolíme a uvedeme k varu.

  • 2

    Přidáme bobkový list a tymián. Vaříme 60 minut.

  • 3

    Uvařený hrách rozmixujeme, přidáme smetanu, máslo a dobře promícháme, osolíme a opepříme.

  • 4

    Maso dáme do hrnce, zalijeme 4 l vody, přidáme zbylé koření a zeleninu a uvedeme k varu. Vaříme 120 minut.

  • 5

    Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a servírujeme s hrachovým pyré.

Komentáře k receptu