Telecí játra pečená na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 21 g
- Sodík 865 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 353.6 mg
- Draslík 342.2 mg
- Vláknina 775 mg
- Vitamín A 775 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí játra zbavíme žilek a nakrájíme je na proužky nebo na hranolky.
-
2
Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na části tuku, přidáme játra a za stálého míchání společně rychle osmažíme. Přidáme pepř a kmín a krátce pod poklicí podusíme.
-
3
Nakonec játra osolíme, přidáme máslo a promícháme.