Telecí játra pečená na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1000 g Játra telecí
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 80 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 865 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 353.6 mg
  • Draslík 342.2 mg
  • Vláknina 775 mg
  • Vitamín A 775 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra zbavíme žilek a nakrájíme je na proužky nebo na hranolky.

  • 2

    Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na části tuku, přidáme játra a za stálého míchání společně rychle osmažíme. Přidáme pepř a kmín a krátce pod poklicí podusíme.

  • 3

    Nakonec játra osolíme, přidáme máslo a promícháme.

Komentáře k receptu