Sépie s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 922 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 11 g
- Sodík 3930 mg
- Bílkoviny 166 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 1120 mg
- Draslík 4051.4 mg
- Vláknina 4128.8 mg
- Vitamín A 4128.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sépie očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme na povrchu i uvnitř.
-
2
Na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou šalotku s česnekem. Přidáme sépie, krátce je opečeme po všech stranách. Podlijeme vínem a zvolna dusíme, až se tekutina odpaří na polovinu.
-
3
Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, odstraníme semínka, dužinu nakrájíme na kostičky. Přidáme k sépiím a dusíme ještě 8 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Pokrm upravíme na plochou mísu, zakapeme citronovou šťávou, obložíme plátky omytého citronu. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.