Sépie s rajčaty

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Sépie
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 922 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 3930 mg
  • Bílkoviny 166 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 1120 mg
  • Draslík 4051.4 mg
  • Vláknina 4128.8 mg
  • Vitamín A 4128.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 92.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sépie očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme na povrchu i uvnitř.

  • 2

    Na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou šalotku s česnekem. Přidáme sépie, krátce je opečeme po všech stranách. Podlijeme vínem a zvolna dusíme, až se tekutina odpaří na polovinu.

  • 3

    Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, odstraníme semínka, dužinu nakrájíme na kostičky. Přidáme k sépiím a dusíme ještě 8 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Pokrm upravíme na plochou mísu, zakapeme citronovou šťávou, obložíme plátky omytého citronu. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu