Kapr podle pekaře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 32 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 191 mg
- Draslík 855.2 mg
- Vláknina 243.2 mg
- Vitamín A 243.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme, vykucháme a naporcujeme. Poté zakapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme kmínem.
-
2
Porce vložíme do pekáče na rozpuštěné máslo a v předehřáté troubě pečeme, až ryba zezlátne. Porce při servírování sypeme drobně sekanou petrželovou natí.