Krkonošské kuře na ořechách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 47 g
- Sodík 573 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 151 mg
- Draslík 690.4 mg
- Vláknina 4202.5 mg
- Vitamín A 4202.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlašské ořechy nastrouháme a odložíme do misky. Kuřecí stehna a prsa osolíme a opepříme.
-
2
Ve větším rendlíku rozpálíme máslo s olejem a maso z každé strany osmažíme. Pak maso pomalu podlijeme bílým vínem. Když se vytvoří pára, přilijeme 2 dl vody, rendlík zakryjeme pokličkou a maso dusíme při mírné teplotě doměkka. Během dušení maso poléváme šťávou, popřípadě dolijeme vodu.
-
3
Měkké maso vyjmeme na talíř a do šťávy přimícháme ořechy. Pomalu je vaříme asi 3-5 minut, pak maso vrátíme zpět a společně povaříme dalších 5 minut a podáváme.