Mořský jazyk grilovaný
Suroviny
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 100 ml Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 plátek Mořský jazyk
- 1 polévková lžíce Ananas
- 1 polévková lžíce Broskve
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Meruňky
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Višně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 18 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 29 mg
- Draslík 58.5 mg
- Vláknina 520.5 mg
- Vitamín A 520.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Porce ryby hodinu marinujeme v citronové šťávě. Poté rybu osolíme a na rozpáleném oleji smažíme. Osmaženou rybu potřeme medem, zasypeme drobně pokrájeným ovocem, zakapeme rozpuštěným máslem, přikryjeme jemně strouhaným sýrem. Rybu vložíme do rozehřátého grilu a zapékáme, dokud sýr nezezlátne.