Pečivo z pěnové hmoty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 2000 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2027 kcal
  • Sacharidy 502 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 502 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 130.7 mg
  • Vláknina 3050 mg
  • Vitamín A 3050 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky smícháme s cukrem a octem a dohusta je třeme.

  • 2

    Hmotu různě tvarujeme na pomaštěný plech. Ještě před upečením posypeme pečivo sekanými, loupanými mandlemi opraženými se špetkou cukru.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě, později plamen vypneme a pečivo jen dosušíme.

Komentáře k receptu