Africká omeleta

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Fazole vařené
  • 1.2 g Máslo čerstvé
  • 4 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Bazalka
  • 4 g Kmín drcený
  • 1.6 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 518 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 368.4 mg
  • Draslík 708.2 mg
  • Vláknina 12882.5 mg
  • Vitamín A 12882.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno. Cibuli přendáme do mísy, přidáme pepř, sůl, kmín, nasekanou bazalku a uvařené fazole, nakonec vmícháme ušlehaná vejce. Na pánvi rozpálíme máslo, a připravenou hmotu na něj nalijeme. Smažíme asi 7 minut z každé strany, opatrně obracíme, aby se omeleta neroztrhla.

Komentáře k receptu