Selská polévka s kari
Suroviny
- 250 g Jogurt bílý
- 200 g Máslo čerstvé
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 4 ks Brambory
- 2 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 3 ks Cuketa
- 2 ks Pórek
- 3 ks Rajčata
- 2 l Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Rýže loupaná
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Mandle mleté
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 31 g
- Sodík 904 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 34.5 mg
- Draslík 799.9 mg
- Vláknina 10872.5 mg
- Vitamín A 10872.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou zeleninu nakrájíme na kolečka, cibuli a brambory na kostičky.
-
2
V hrnci rozpálíme olej a usmažíme na něm cibuli dozlatova.
-
3
Přidáme pórek a 5 minut restujeme, přidáme zeleninu, rýži a kari koření. Mícháme a restujeme 5 minut. Přilijeme kuřecí vývar a provaříme. Přidáme mleté mandle a máslo, promícháme. Přilijeme 2 šálky vody a okořeníme. Ještě dovaříme 20 minut.
-
4
Podáváme s jogurtem.