Pohanková kaše s čerstvými hřiby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 19 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 16.5 mg
- Draslík 680.1 mg
- Vláknina 14789.8 mg
- Vitamín A 14789.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohankovou krupici propláchneme, zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme a povaříme cca 2 min. Poté slijeme, na cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Přemístíme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zakrytou dusíme na mírném ohni cca 10 min.
-
3
Troubu rozpálíme na 225 °C, nákypovou formu vymažeme tukem. Houby očistíme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme sádlo a houby na něm zprudka cca 5 min. restujeme dohněda a pak stáhneme z ohně.
-
4
Do formy rozložíme polovinu pohanky, na ni houby, ochutíme solí a pepřem. Navrstvíme zbytek pohanky a pokapeme tukem, který zbyl v pánvi.
-
5
Pečeme na střední liště trouby cca 15 min. dohněda. Ihned horké podáváme.