Jehněčí pečené na česneku a oreganu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 972 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 69 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 1845.4 mg
- Vláknina 16003.8 mg
- Vitamín A 16003.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z oregana, neloupaných stroužků česneku, nastrouhané citrónové kůry, šťávy, oleje, soli a pepře smícháme marinádu, část vetřeme do jehněčí kýty. Stáhneme provázkem, aby se maso propeklo. Dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem, povrch potřeme zbytkem marinády, přiklopíme a necháme přes noc marinovat.
-
2
Na pánvi maso zprudka opečeme, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř, dáme zpátky do pekáče, přidáme rozpůlené brambory, citrónové dílky a zakapeme olivovým olejem.
-
3
Pečeme nejméně 1 hodinu.