Jehněčí pečené na česneku a oreganu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Olej olivový
  • 80 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 972 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 1845.4 mg
  • Vláknina 16003.8 mg
  • Vitamín A 16003.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z oregana, neloupaných stroužků česneku, nastrouhané citrónové kůry, šťávy, oleje, soli a pepře smícháme marinádu, část vetřeme do jehněčí kýty. Stáhneme provázkem, aby se maso propeklo. Dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem, povrch potřeme zbytkem marinády, přiklopíme a necháme přes noc marinovat.

  • 2

    Na pánvi maso zprudka opečeme, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř, dáme zpátky do pekáče, přidáme rozpůlené brambory, citrónové dílky a zakapeme olivovým olejem.

  • 3

    Pečeme nejméně 1 hodinu.

Komentáře k receptu