Krabí salát s fenyklem
Suroviny
- 150 g Rajčata
- 4 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 30 g Pažitka
- 100 g Zakysaná smetana
- 3 g Estragon
- 150 g Salát kadeřavý
- 150 g Okurka salátová
- 250 g Krabí maso mražené
- 20 ml Olej stolní
- 20 ml Ocet vinný
- 2 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 špetka Pepř cayenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 7 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 10.4 mg
- Draslík 384.1 mg
- Vláknina 3507.1 mg
- Vitamín A 3507.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme omáčku. Rajčata a okurku rozkrájíme na opravdu malé kousky. V misce ušleháme olej s octem do emulze, přidáme smetanu, estragon, sůl a pepř. Nakonec vmícháme worcesterskou omáčku a zeleninu.
-
2
Krabí maso smícháme s nakrájeným fenyklem a lžící omáčky. Oprané salátové listy rozložíme na velký talíř, na střed navršíme krabí směs, zalijeme omáčkou, posypeme špetkou cayenského pepře a posekanou pažitkou.