Krabí salát s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Rajčata
  • 4 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Pažitka
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 3 g Estragon
  • 150 g Salát kadeřavý
  • 150 g Okurka salátová
  • 250 g Krabí maso mražené
  • 20 ml Olej stolní
  • 20 ml Ocet vinný
  • 2 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 10.4 mg
  • Draslík 384.1 mg
  • Vláknina 3507.1 mg
  • Vitamín A 3507.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme omáčku. Rajčata a okurku rozkrájíme na opravdu malé kousky. V misce ušleháme olej s octem do emulze, přidáme smetanu, estragon, sůl a pepř. Nakonec vmícháme worcesterskou omáčku a zeleninu.

  • 2

    Krabí maso smícháme s nakrájeným fenyklem a lžící omáčky. Oprané salátové listy rozložíme na velký talíř, na střed navršíme krabí směs, zalijeme omáčkou, posypeme špetkou cayenského pepře a posekanou pažitkou.

Komentáře k receptu