Zeleninový tian

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Cuketa
  • 600 g Rajčata
  • 600 g Dýně
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 9 g Oregano čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1383.5 mg
  • Vláknina 10638.8 mg
  • Vitamín A 10638.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.2 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a společně s omytou cuketou nakrájíme na stejně tenké plátky. Takto pokrájíme i oloupanou cibuli a česnek. Bylinky propláchneme a nasekáme.

  • 2

    Troubu rozpálíme na 180C, zapékací mísu vymažeme olejem. V hrnci rozehřejeme 2lžíce oleje a orestujem na něm nejprve cibuli a bylinky. Přidáme česnek a krátce osmahneme.

  • 3

    Do formy postupně navrstvíme dýni, cukety a rajčata. Vše osolíme, opepříme a proložíme cibulovou směsí. Pokapeme zbytkem olivového oleje. Pečeme na střední liště trouby cca 1 hodinu doměkka. Dozdobíme bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu