Zeleninový tian
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 14 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1383.5 mg
- Vláknina 10638.8 mg
- Vitamín A 10638.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.2 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni očistíme, oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a společně s omytou cuketou nakrájíme na stejně tenké plátky. Takto pokrájíme i oloupanou cibuli a česnek. Bylinky propláchneme a nasekáme.
-
2
Troubu rozpálíme na 180C, zapékací mísu vymažeme olejem. V hrnci rozehřejeme 2lžíce oleje a orestujem na něm nejprve cibuli a bylinky. Přidáme česnek a krátce osmahneme.
-
3
Do formy postupně navrstvíme dýni, cukety a rajčata. Vše osolíme, opepříme a proložíme cibulovou směsí. Pokapeme zbytkem olivového oleje. Pečeme na střední liště trouby cca 1 hodinu doměkka. Dozdobíme bazalkou a podáváme.