Caparanda z Krkonoš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 17 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 1022.1 mg
- Vláknina 13800 mg
- Vitamín A 13800 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 471.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
-
2
V hrnci si rozpálíme husí sádlo, dáme na ně nastrouhané brambory, osolíme podle chuti, promícháme a zalijeme horkým mlékem (2dl).
-
3
Za stálého míchání brambory dusíme doměkka. podle potřeby dolijeme mléko (1dl).
-
4
Krkonošskou caparandu podáváme se syrovým kysaným zelím a ke každé porci podáváme podmáslí.