Dušená rýže s jablky, zázvorem a hrozinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 9 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 325.1 mg
- Vláknina 10063.5 mg
- Vitamín A 10063.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži přebereme, propláchneme horkou vodou a vložíme do hrnce s vodou (poměr jeden díl vody, 1,5 díl voda). Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na kostky, hrozinky propláchneme a necháme okapat.
-
2
Rýži osolíme, přidáme zázvor, jablka, hrozinky a máslo.
-
3
Když se rýže začne vařit, zmírníme plamen a dusíme, dokud není rýže měkká.