Sladké pikantní bílé zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 250 g Zelí čínské
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 122 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 383.3 mg
  • Vláknina 7939.8 mg
  • Vitamín A 7939.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Obojí zelí očistíme, omyjeme a šikmo nakrájíme na proužky o velikosti cca 3 cm. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka, rozmačkáme nahrubo.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a bílé zelí s chilli restujeme cca 4 minuty. Poté přidáme čínské zelí a za stálého míchání osmahneme cca 3 minuty. Můžeme podlít trochou vody.

  • 3

    Sójovou omáčku smícháme s octem, cukrem, ochutíme pepřem a přidáme do zeleniny. Důkladně promícháme, případně osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu