Zelené fazolky s čerstvým kokosem
Suroviny
- 600 g Fazolové lusky zelené
- 50 g Kokos čerstvý
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 8 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 401.5 mg
- Vláknina 10913 mg
- Vitamín A 10913 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky omyjeme a šikmo nařežeme na cca 3 cm velké kousky. Chilli papričky očistíme, odstraníme jadérka, nasekáme na tenké nudličky. Kokos nastrouháme.
-
2
Fazolky dáme do vroucí vody, přidáme kurkumu a lžičku soli, povaříme cca 3-4 minuty. Poté scedíme, zprudka zchladíme, necháme okapat.
-
3
V pánvi rozpálíme oba druhy oleje, vsypeme hořčičná semínka, kokos a chilli, krátce osmahneme. Přidáme fazolky a restujeme cca 3-5 minut za občasného míchání, dokud nezměknou. Ochutíme solí, pepřem, vmícháme nasekaný koriandr a ihned podáváme.