Želatina z telecích nožiček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 260 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Citronová kůra
  • 500 g Cukr moučkový
  • 20 g Pomerančová kůra
  • 600 g Telecí nožičky
  • 3000 ml Voda pitná
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 260.2 mg
  • Vláknina 1370 mg
  • Vitamín A 1370 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, strouhanou pomerančovou a citrónovou kůru, přilijeme šťávu z citronu a pomeranče. Znovu přivedeme k varu na prudkém ohni povaříme pár minut, zmírníme oheň sesbíráme pěnu z povrchu a vaříme velmi zvolna 4 hodiny. Přecedíme, sebereme tuk a vývar necháme vychladnout. Hustotu rosolu můžeme regulovat převařenou vodou.

Komentáře k receptu