Želatina z telecích nožiček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 3 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 56.3 mg
- Draslík 260.2 mg
- Vláknina 1370 mg
- Vitamín A 1370 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, strouhanou pomerančovou a citrónovou kůru, přilijeme šťávu z citronu a pomeranče. Znovu přivedeme k varu na prudkém ohni povaříme pár minut, zmírníme oheň sesbíráme pěnu z povrchu a vaříme velmi zvolna 4 hodiny. Přecedíme, sebereme tuk a vývar necháme vychladnout. Hustotu rosolu můžeme regulovat převařenou vodou.