Limetová treska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Med včelí
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 700 g Treska aljašská
  • 5 g Estragon
  • 10 g Limetková kůra
  • 25 ml Olej olivový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 40 ml Limetková šťáva
  • 1 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 128 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 64.8 mg
  • Draslík 833.8 mg
  • Vláknina 2382.5 mg
  • Vitamín A 2382.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme limetovou kůru a šťávu, citrónovou šťávu, olivový olej, med, estragon, petržel a černý pepř.

  • 2

    Do zapékací misky dáme tresku a zalijeme ji limetovou směsí. Misku zakryjeme alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 20 minut, nebo dokud ryba není měkká a nezačne se rozpadat na díky. Ozdobíme čerstvým estragonem a plátky limety.

Komentáře k receptu