Sladkokyselé letní zelí
Suroviny
- 650 g Zelí čínské
- 6 krajíc Chléb toastový
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Rajčata
- 4 ks Cibule červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 14 g
- Sodík 674 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 808.9 mg
- Vláknina 18694.8 mg
- Vitamín A 18694.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí nakrájíme na proužky, košťály odstraníme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, nakrájíme na kostky.
-
2
Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme na pánvi na olivovém oleji. Asi po 3 minutách přidáme zelí a rajčata, zakapeme octem, osladíme, osolíme a opepříme. Zvolna povaříme 4 minuty.
-
3
Toastový chléb nakrájíme na kostičky, spolu s prolisovaným česnekem osmahneme na 2 lžících oleje.
-
4
Salát podáváme posypaný česnekovými krutonky.