Jehněčí ragú s paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 26 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 49.4 mg
- Draslík 513.9 mg
- Vláknina 3666.3 mg
- Vitamín A 3666.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme jehněčí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme a opepříme. Smažíme 10 minut, až je maso osmahnuté ze všech stran, často mícháme.
-
2
Přimícháme nakrájený česnek a bobkové listy. Přilijeme víno a vaříme, až se omáčka mírně vyvaří.
-
3
Přilijeme zbývající olej, oloupaná rozkrájená rajčata a papriky, které jsou zbavené zrníček a nakrájené na kostičky. Vše promícháme. Znovu osolíme a opepříme. Přikryjeme pánev pokličkou a zvolna dusíme 50 minut, až je maso měkké. Občas zamícháme a pokud je omáčka příliš hustá, rozředíme ji trochou vody. Před podáváním vyjmeme bobkové listy.