Polévka ze zvěřiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 6 g
- Sodík 515 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 70.7 mg
- Draslík 1026.4 mg
- Vláknina 16872.1 mg
- Vitamín A 16872.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl, houby a cibuli a vaříme. Po dosažení varu snížíme teplotu, aby se polévka jen „převalovala“.
-
2
V mezičase na másle osmažíme ustrouhaný celer, přimícháme trochu vývaru a celer dusíme doměkka.
-
3
Když je maso v polévce vařené, přecedíme vývar, maso necháme prochladnout, poté je obereme z kostí a nakrájíme. Do vývaru vložíme udušený celer, obrané maso, zašleháme vajíčko a necháme ho srazit. Polévku zdobíme drobně posekanou petrželovou natí.