Toskánské rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brokolice
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Šalotka
  • 400 g Mořské plody mix
  • 80 g Paprika červená
  • 250 g Rýže Arborio
  • 250 ml Víno bílé
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 785.1 mg
  • Vláknina 9870 mg
  • Vitamín A 9870 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji orestujeme kolečka šalotky, drcený česnek a kostičky papriky. Přidáme rýži, za stálého míchání minutu smažíme,aby se zrnka rýže obalila olejem.

  • 2

    Přivedeme k varu vývar, který přidáváme po částech ke směsi rýže s žampiony a vínem. Vše přivedeme k varu, stáhneme plamen a bez pokličky necháme vařit 15 minut. Pravidelně promícháváme.

  • 3

    Přidáme mořské plody a největší část vývaru, pravidelně mícháme, dokud rýže není uvařená. Zatím uvaříme brokolici doměkka a přidáme k rizotu, dochutíme pepřem a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu