Pečené kuře s dýní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 751 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 52 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 1016.2 mg
- Vláknina 3029 mg
- Vitamín A 3029 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Citróny omyjeme a oloupeme je škrabkou na brambory. Kůru nakrájíme na drobné kostičky a štávu z oloupaného citronu vymačkáme. Smícháme polovinu nakrájené citrónové kůry, citrónovou šťávu, drcený česnek, sůl, pepř, oregano a olej.
-
2
Kuře potřeme vně i uvnitř připravenou směsí. Zbývající kůru vložíme do kuřete.
-
3
Kuře dáme do stojánku na pečení a vložíme do trouby.
-
4
Brambory a dýni dáme na zapékací misku a pokapeme je zbývající citrónovou směsí tak, aby byla zelenina důkladně ochucena. Misku zakryjeme alobalem a dáme do trouby ke kuřeti. Grilujeme 1,5 hodiny. Každých 20 minut kuře potřeme směsí citrónu a bylinek.
-
5
Když jsou brambory a dýně měkké, odložíme je stranou a zakryjeme, aby zůstaly horké. Kuře necháme před porcováním 5 minut odpočinout. Podáváme je horké.