Pečené kuře s dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Dýně
  • 15 g Oregano čerstvé
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.8 kg Kuře
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 751 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 1016.2 mg
  • Vláknina 3029 mg
  • Vitamín A 3029 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Citróny omyjeme a oloupeme je škrabkou na brambory. Kůru nakrájíme na drobné kostičky a štávu z oloupaného citronu vymačkáme. Smícháme polovinu nakrájené citrónové kůry, citrónovou šťávu, drcený česnek, sůl, pepř, oregano a olej.

  • 2

    Kuře potřeme vně i uvnitř připravenou směsí. Zbývající kůru vložíme do kuřete.

  • 3

    Kuře dáme do stojánku na pečení a vložíme do trouby.

  • 4

    Brambory a dýni dáme na zapékací misku a pokapeme je zbývající citrónovou směsí tak, aby byla zelenina důkladně ochucena. Misku zakryjeme alobalem a dáme do trouby ke kuřeti. Grilujeme 1,5 hodiny. Každých 20 minut kuře potřeme směsí citrónu a bylinek.

  • 5

    Když jsou brambory a dýně měkké, odložíme je stranou a zakryjeme, aby zůstaly horké. Kuře necháme před porcováním 5 minut odpočinout. Podáváme je horké.

Komentáře k receptu