Filé zapečené s jablky a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Jablka
  • 2 špetka Sůl
  • 8 plátek Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kg Filé rybí
  • 3 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 106 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 13.4 mg
  • Draslík 147.1 mg
  • Vláknina 4341 mg
  • Vitamín A 4341 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé osolíme, obalíme polovinou jemně ustrouhaného křenu a vložíme do žáruvzdorné mísy vymazané máslem. Rybu poklademe plátky jablek, které jsme oloupali a vykrojili jádřince, posypeme zbylým křenem a zakapeme citronovou šťávou. Na závěr rybu poklademe plátky sýra. Mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až je sýr zlatavý, asi dvacet minut.

Komentáře k receptu