Vejce v kelímcích se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 262.9 mg
  • Draslík 192.9 mg
  • Vláknina 1170 mg
  • Vitamín A 1170 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kelímky vymastíme ztuhlým máslem.

  • 2

    Do každého kelímku nalijeme lžíci smetany, rozklepneme jedno vejce, osolíme a přikryjeme. Ve vodní lázni v troubě vaříme asi 8 minut.

  • 3

    Hotový pokrm ozdobíme půlkou rajčete a posypeme sekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu