Biftek s česnekovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 24 g
- Sodík 847 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 513.6 mg
- Vláknina 1842.5 mg
- Vitamín A 1842.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme rozměklé máslo, prolisovaný česnek a pažitku. Směs vyklopíme na pečící papír a srolujeme do válečku o průměru 3cm, oba konce svážeme a dáme do lednice vytuhnout.
-
2
Maso osolíme, opepříme a orestujeme na rozpáleném oleji z obou stran asi 3-4 minuty, záleží na výšce steaku.
-
3
Z lednice vyjmeme máslo, vybalíme z papíru a nakrájíme teplým nožem na 2cm silné plátky, které poklademe na každý biftek.
-
4
Servírujeme např. se zeleninovým salátem.