Rajčatové dortíky
Suroviny
- 40 g Ořechy vlašské
- 600 g Sýr kozí
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 8 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 980 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 118.5 mg
- Draslík 868.7 mg
- Vláknina 7601.8 mg
- Vitamín A 7601.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kozí sýr rozmícháme s nasekanými ořechy, nasekaným estragonem a citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Rajčata nakrojíme, spaříme vroucí vodou, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme na na čtvrtky, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky. Promícháme s balsamicem, špetkou soli, pepře, olivovým olejem a nasekanou bazalkou.
-
3
Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli opečeme na oleji dozlatova.
-
4
Ochucený kozí sýr rozdělíme na 4 díly a zformujeme do tvaru kulatých dortíčků. Upravíme je na talíře a obložíme rajčaty. Dortíky ozdobíme opečenou cibulí a podáváme s bagetou jako studený předkrm.