Chorvatská krůtí polévka
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 800 g Pórek
- 100 g Rýže neloupaná (Natural)
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř citronový
- 3 g Koriandr mletý
- 3 g Kmín římský
- 20 g Koriandr čerstvý
- 250 ml Vývar zeleninový
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 943 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1827 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 122.6 mg
- Draslík 1076.2 mg
- Vláknina 13311.5 mg
- Vitamín A 13311.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsíčka nakrájíme na nudličky.
-
2
Česnek nadrtíme a na rozehřátém másle ho orestujeme společně s masem. Ochutíme solí a citronovým pepřem.
-
3
Přidáme očištěný, opraný a na kolečka nakrájený pórek. Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme přibližně 10 minut. Dochutíme solí, pepřem, římským kmínem a mletým koriandrem.
-
4
Rýži uvaříme podle návodu. Opereme, osušíme a potrháme koriandrovou nať. Rýži krátce před podáváním přimícháme nasekaný koriandr. Rýži zalijeme vývarem a podáváme.