Chorvatská krůtí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 800 g Pórek
  • 100 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř citronový
  • 3 g Koriandr mletý
  • 3 g Kmín římský
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 943 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1827 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 122.6 mg
  • Draslík 1076.2 mg
  • Vláknina 13311.5 mg
  • Vitamín A 13311.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsíčka nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Česnek nadrtíme a na rozehřátém másle ho orestujeme společně s masem. Ochutíme solí a citronovým pepřem.

  • 3

    Přidáme očištěný, opraný a na kolečka nakrájený pórek. Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme přibližně 10 minut. Dochutíme solí, pepřem, římským kmínem a mletým koriandrem.

  • 4

    Rýži uvaříme podle návodu. Opereme, osušíme a potrháme koriandrovou nať. Rýži krátce před podáváním přimícháme nasekaný koriandr. Rýži zalijeme vývarem a podáváme.

Komentáře k receptu