Tafelspitz s pažitkovou omáčkou a jablečným křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 74 g
- Sodík 2294 mg
- Bílkoviny 101 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 217.5 mg
- Draslík 2021.3 mg
- Vláknina 4833.3 mg
- Vitamín A 4833.3 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hovězího vývaru vložíme bobkový list, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přidáme maso, zmírníme oheň a zakryté vaříme cca 2-3 hodiny.
-
2
Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a po 1 hodině vaření přidáme do vývaru.
-
3
Maso vyjmeme, přes vlákno nakrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na předehřáté talíře, pokapeme trochou vývaru, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s jablečným křenem a pažitkovou omáčkou.