Pikantní hermelín
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 79 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 211.9 mg
- Vláknina 5518.8 mg
- Vitamín A 5518.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kolečka sýrů rozřízneme podélně, aby vytvořily kapsy, do nichž vložíme rozdrcený pepř, plátky cibule, česneku a případně další koření podle vlastní chuti a fantazie.
-
2
Naplněné hermelíny umístíme do vhodné skleněné nádoby, aby ji co nejvíce zaplnily a obložíme znovu kolečky cibule, plátky česneku, různobarevným celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, jalovcem a pokud máme rádi ostřejší chuť, také feferonkami nebo chilli papričkami. Zalijeme olejem, nejlépe olivovým, sklenici uzavřeme a dáme do chladu na pět dní uležet. Určitě však naložené sýry nepodáváme dříve než za dva dny.