Mátový hrášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 37 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 48.9 mg
- Draslík 1894.8 mg
- Vláknina 55258.4 mg
- Vitamín A 55258.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 246.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Římský salát opláchneme, otřepeme a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo a salát na něm zprudka, krátce podusíme. Poté přidáme hrášek, přilijeme vývar, citronovou šťávu, ochutíme solí a cukrem. Zakryté dusíme cca 8-10min.
-
2
Mezitím omyjeme a osušíme mátu, lístky nasekáme najemno a vmícháme do zeleniny. Dochutíme a ihned podáváme.