Mátový hrášek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 450 g Hrášek
  • 50 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Salát římský
  • 4 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 48.9 mg
  • Draslík 1894.8 mg
  • Vláknina 55258.4 mg
  • Vitamín A 55258.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 246.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Římský salát opláchneme, otřepeme a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme máslo a salát na něm zprudka, krátce podusíme. Poté přidáme hrášek, přilijeme vývar, citronovou šťávu, ochutíme solí a cukrem. Zakryté dusíme cca 8-10min.

  • 2

    Mezitím omyjeme a osušíme mátu, lístky nasekáme najemno a vmícháme do zeleniny. Dochutíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu